APA ITU PEPIAS???

PEPIAS merupakan akronim daripada nama Persatuan Pelajar Islam Selangor Darul Ehsan mana sebelum ini dikenali sebagai Persatuan Kebajikan Dan Pendidikan Islam Selangor Darul Ehsan.
PEPIAS telah bertapak sebagai penubuhan yang sah pada tanggal 1 OKTOBER 1992 setelah mula bergerak sejak 1971.


PEPIAS berasaskan DUA GAGASAN iaitu KEBAJIKAN dan PENDIDIKAN ISLAM. PEPIAS lebih menumpukan kepada sasaran sekolah rendah dan sekolah menengah. "meluntur buluh biar dari rebungnya".

PEPIAS telah mempunyai 7 cawangan berdaftar yang mana salah satunya ialah PEPIAS Cawangan Bangi yang bertapak di KUIS, Bangi.

Monday, February 9, 2009

PERHATIAN!!!!

sebenarnya sedih sangat niew, sedih kenapa? sedih bila baca article menghina nabi, islam dan yang paling dasyat mengutuk allah tak layak menjadi tuhan... menitis air mata saya, sebak tak terhingga. yang penulis tu bekas muslim....
tak perlu lah saya berceloteh panjang2 kerana saya dah tak mampu menahan sebak bila adanya manusia yang menghina cinta hakiki kita.
www.adibahahmed.blogspot.com blog nie stay ader lagi, please flag this blog...banyak
http://apostatesofislam.com/. tak tau apa nak kata lah web niey... dasyat siap nak tarik muslim ikut perangai dia, detail dia keji al-quran.
http://www.faithfreedom.org/articles/.
http://www.islam-watch.org/SyedKamranMirza/MuhdIdealCharacter.htm

bila baca niew, lagi bertambah saya sedar bertambah besarnyer tanggungjawab kita sebagai ahli gerakkan.... cukuplah kawan2 leh baca sendiri, saya yakin air mata egois yang kita simpan selama ni pasti akan menitis demi allah yang kita cinta....... :(

2 comments:

Anonymous said...

sekian lama tak mendengar cerita tentang penghinaan ini tetapi kali ini saya mendengar kembali dan baca sekali...
benar-benar membuat hati yang lembut ini bangkit tuk memberi comment di sini...
terima kasih pada sahabat yg memberi maklumat tersebut...
mengapa ini semua terjadi kerana di hati umat islam sekarang kurangnya menyayangi junjungan kita Rasulullah SAW dan Allah SWT..dan rasa kurang yakin terhadapNya itulah yang terjadi sekarang...
benar..kita mesti bersatu dan bentuk kembali masyrakat selagi hayat masih ada..

permata said...

sama2.... marilah kita sebarkan pada orang ramai... mana yang ader blog, email, friendster. hantar banyak, bagi umat islam lo nie sodar