APA ITU PEPIAS???

PEPIAS merupakan akronim daripada nama Persatuan Pelajar Islam Selangor Darul Ehsan mana sebelum ini dikenali sebagai Persatuan Kebajikan Dan Pendidikan Islam Selangor Darul Ehsan.
PEPIAS telah bertapak sebagai penubuhan yang sah pada tanggal 1 OKTOBER 1992 setelah mula bergerak sejak 1971.


PEPIAS berasaskan DUA GAGASAN iaitu KEBAJIKAN dan PENDIDIKAN ISLAM. PEPIAS lebih menumpukan kepada sasaran sekolah rendah dan sekolah menengah. "meluntur buluh biar dari rebungnya".

PEPIAS telah mempunyai 7 cawangan berdaftar yang mana salah satunya ialah PEPIAS Cawangan Bangi yang bertapak di KUIS, Bangi.

Saturday, August 29, 2009

PROGRAM IHYA RAMADHAN

Merujuk kepada perkara di atas, adalah dimaklumkan bahawa Persatuan Kebajikan dan Pendidikan Islam Selangor Darul Ehsan (PEPIAS) dengan kerjasama Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) akan menganjurkan Program Ihya’ Ramadhan. Program ini akan digerakkan oleh 50 aktivis yang merupakan ahli PEPIAS ke rumah golongan sasaran sekitar Negeri Selangor. Maklumat ringkas berkenaan program adalah seperti berikut :

Tempat : 3 kawasan sasaran (Kg Changkat, Sg Pusu dan Sg Chincin)

Tarikh : 29-30 Ogos 2009 (Sabtu-Ahad)

Sasaran : Golongan asnaf sekitar Selangor


Marilah semua untuk memberi sokongan bagi program yang dijalankan ini. Semoga usaha murni ini mendapat keberkatan dari Yang Maha Esa. Amin

No comments: