APA ITU PEPIAS???

PEPIAS merupakan akronim daripada nama Persatuan Pelajar Islam Selangor Darul Ehsan mana sebelum ini dikenali sebagai Persatuan Kebajikan Dan Pendidikan Islam Selangor Darul Ehsan.
PEPIAS telah bertapak sebagai penubuhan yang sah pada tanggal 1 OKTOBER 1992 setelah mula bergerak sejak 1971.


PEPIAS berasaskan DUA GAGASAN iaitu KEBAJIKAN dan PENDIDIKAN ISLAM. PEPIAS lebih menumpukan kepada sasaran sekolah rendah dan sekolah menengah. "meluntur buluh biar dari rebungnya".

PEPIAS telah mempunyai 7 cawangan berdaftar yang mana salah satunya ialah PEPIAS Cawangan Bangi yang bertapak di KUIS, Bangi.

Thursday, June 25, 2009

IFTAR JAMAI'E REJAB dan Usrah PEPIAS BANGI Siri 7 Sesi 2009/2010

Assalamualaikum kepada semua keluarga PEPIAS Cawangan Bangi. Dijemput kepada semua ahli PEPIAS untuk hadir ke Usrah PEPIAS BANGI Siri 7 bagi memeriahkan lagi dan mengimarahkan majlis ilmu ini. InsyaAllah usrah kali ini akan dimulakan dengan kita sama-sama akan berpuasa sunat secara berjemaah dan berbuka puasa bersama. Ketetapan seperti berikut :

Tarikh : 29 Jun 2009
Hari : Isnin
Masa : 7.00 malam
Tempat : BT 1254
Bayaran: RM 4 seorang
Sila daftarkan nama anda, bagi yang berminat, berniat dan ikhlas berpuasa pada tarikh tersebut kepada Sdr Afiq dan Sdri Mazlina selewat-lewatnya Sabtu ini. Bayaran boleh dibuat pada hari kejadian.

Semua ahli PEPIAS, anda dijemput hadir. Sekiranya ada ahli baru kami mengalu-alukan untuk turut serta sekali. Dijemput juga kepada semua pelajar baru KUIS sesi 2009/2010. Bagi PEPIAS Pusat dan Cawangan lain dijemput juga unutk hadir. Istiqamahlah dalam majlis ilmu. Perbincangan menarik jika niat baik.

"Amalan Usrah Merapat Ukhwah Mendekati Allah"

p/s= kehadiran usrah siri 6 seramai 42 orang.

-siapa yang belum bayar duit yuran, sila bawa sekali pada malam itu dengan bayaran sebanyak rm5 seorang.
- pada malam itu juga akan diedarkan tabung infak PEPIAS

No comments: