APA ITU PEPIAS???

PEPIAS merupakan akronim daripada nama Persatuan Pelajar Islam Selangor Darul Ehsan mana sebelum ini dikenali sebagai Persatuan Kebajikan Dan Pendidikan Islam Selangor Darul Ehsan.
PEPIAS telah bertapak sebagai penubuhan yang sah pada tanggal 1 OKTOBER 1992 setelah mula bergerak sejak 1971.


PEPIAS berasaskan DUA GAGASAN iaitu KEBAJIKAN dan PENDIDIKAN ISLAM. PEPIAS lebih menumpukan kepada sasaran sekolah rendah dan sekolah menengah. "meluntur buluh biar dari rebungnya".

PEPIAS telah mempunyai 7 cawangan berdaftar yang mana salah satunya ialah PEPIAS Cawangan Bangi yang bertapak di KUIS, Bangi.

Thursday, June 11, 2009

Usrah PEPIAS BANGI 5 Sesi 2009/2010

Assalamualaikum kepada semua keluarga PEPIAS Cawangan Bangi.

Dijemput kepada semua ahli PEPIAS untuk hadir ke Usrah PEPIAS BANGI Siri 5 bagi memeriahkan lagi dan mengimarahkan majlis ilmu ini. Ketetapan seperti berikut :

Tarikh : 15 Jun 2009
Hari : Isnin
Masa : 8.00 malam
Tempat : BT 1212
Tajuk :

Semua ahli PEPIAS anda dijemput hadir. Sekiranya ada ahli baru kami mengalu-alukan untuk turut serta sekali. Dijemput juga kepada semua pelajar baru KUIS sesi 2009/2010. Istiqamahlah dalam majlis ilmu. Perbincangan menarik jika niat baik.

"Amalan Usrah Merapat Ukhwah Mendekati Allah"


p/s= kehadiran usrah siri 4 seramai 26 orang

1 comment:

Mohd Zulhelmi Abdullah said...

Salam Keep up d'spirit. Ab bpendapt Usrah berjaln dgn konsisten di Bangi. Mmg ada semangt dalam usrah! Abg dlm usaha m'bantu usrah cawangan lain. Moga dapt berkongsi dgn teman2 CENFOS Nilai. Kim salam teman2. Berkasih sayang antara mu'min. wslm